Nieuws

Maak kennis met Steven!

De komende tien weken hebben we er een slimmerik bij op het kantoor van Boekholt & partners en ben-s.nl. Onze Steven Dijkstra doet maar liefst twee studies tegelijk: de studie Business Economics aan de RUG en de HBO-studie Vastgoed & Makelaardij aan de Hanzehogeschool. Wat de laatste studie betreft is Steven bijna afgestudeerd: hij moet alleen nog stage lopen en dat gaat hij bij ons doen. Tijd om kennis te maken! 

Hoe oud ben je en waar woon je?
Ik ben 23 jaar en ik woon samen met mijn vriendin Karlijn in Groningen. Ik ben een echte Groninger, dus ik ken de stad op mijn duimpje. Mij kun je overal naartoe sturen.

Wat hoop je hier te leren?
Ik ben benieuwd naar alle facetten van het makelaarschap. Je kunt wel een voorstelling maken hoe het verkoop,- en aankoopproces verloopt, maar hoe het werkelijk gaat, ervaar je in de praktijk.

Wat lijkt je zo leuk aan het vak?
Het lijkt me een heel dynamisch beroep. Je zit niet de hele dag statisch op kantoor, maar je gaat regelmatig op pad voor een taxatie of een bezichtiging. Het is een goede afwisseling tussen kantoorwerk binnen en afspraken buiten. Daarnaast heb ik veel met cijfers en nummers. Daar heb je ook mee te maken in de vorm van onderhandelingen en taxaties. Ik wil hierna de master Vastgoedkunde gaan doen. Tijdens deze studie hou je je meer bezig met beleggingsstrategieën en het optimaliseren van je portefeuille op strategisch niveau.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Motorrijden! Ik heb een Kawasaki versys uit 2010, 650 cc en ga dagelijks een stuk rijden met vrienden.

Wat moeten we nog meer weten over je?
Ik ben een alles of niets-type. Als ik ergens voor ga, dan geef ik tweehonderd procent. Zo deed ik vroeger veertien keer in de week aan bodybuilding. Het sporten heb ik nu vervangen door school.

Scherp financieel advies: de beste deals en de scherpste voorwaarden

Gefeliciteerd! U heeft een huis op het oog of een huis gekocht. Het regelen van een hypotheek kunt u sinds kort ook bij ons neerleggen. In april zijn wij een samenwerking aangegaan met onafhankelijk financieel adviesbureau Scherp financieel advies, die ervoor zorgt dat u de beste deal krijgt. Hoog tijd om eigenaar Jeroen Koops van ’t Jagt beter te leren kennen!

Hoe zou je jezelf omschrijven?
“Als flexibel, sociaal, sportief en ambitieus.”

Waarvoor kunnen klanten bij jou terecht?
“Voor alles op het gebied van hypotheken en verzekeringen. Het begint vaak bij een zoektocht naar een woning. Klanten komen bij mij terecht om te onderzoeken wat de financiële mogelijkheden zijn en of het überhaupt mogelijk is om die droomwoning te kunnen kopen. Ik verzorg het hele traject: van hypotheekadvies en het rondmaken van de hypotheek tot aan de afspraak bij de notaris en het regelen van de hypotheekaftrek. Een eerste gesprek is altijd vrijblijvend en klanten weten in dat eerste gesprek al hoe zij er financieel voor staan.”

Wat is de toegevoegde waarde van een financieel adviseur voor klanten van Boekholt & partners en ben-s.nl?
“Ik ben een extra sparringpartner voor klanten en biedt zekerheid over wat ze financieel kunnen. Als klanten bijvoorbeeld tijdens een bezichtiging zien dat ze moeten verbouwen als ze dat huis gaan kopen, dan kunnen ze even bij mij binnenlopen om te kijken of dit financieel haalbaar is. Dit werkt vice versa. Klanten die bij mij komen voor hypotheekadvies, verwijs ik door naar de makelaars van de nieuwbouwafdeling of bestaande bouw, waar ze hun zoektocht verder kunnen zetten. De lijnen zijn kort, daardoor werken we efficiënt en klanten hebben daar baat bij. De makelaardij en financieel advies gaan hand in hand.”

Hoe is de samenwerking ontstaan?
“Ik ben 10 jaar geleden als stagiair begonnen bij Ben Schuitema (eigenaar ben-s.nl) en heb Niels van Diepenbeek (directeur Boekholt & partners) ontmoet bij een bezichtiging toen ik zelf een huis ging kopen. We hadden het al eerder over een samenwerking gehad, maar het afgelopen jaar hebben we doorgepakt. Het was een goede keuze: het loopt vanaf het begin al hartstikke lekker.”

Waarom zou ik naar een onafhankelijk financieel adviseur gaan en niet naar een bank?
“Ik zou de vraag omdraaien: waarom zou je naar een bank gaan als er een onafhankelijk financieel adviseur voor je klaar staat? De bank heeft een beperkte selectie eigen producten, waardoor de kans groot is dat je niet een hypotheek krijgt met de scherpste rente of de beste voorwaarden. Je bent dus een dief van je eigen portemonnee. Bij een onafhankelijk financieel adviseur weet je zeker dat je de beste deal krijgt, omdat er geen commerciële belangen meespelen.”

Wie is de doelgroep van Scherp financieel advies?

“Iedereen mag binnen lopen: van starters en gezinnen tot senioren. Ik adviseer iedereen op dezelfde open en eerlijke manier. Voor senioren zijn trouwens de mogelijkheden uitgebreid. De markt blijft continu in beweging, daarom is het goed om alle geldverstrekkers in de portefeuille te hebben. De ene geldverstrekker heeft de regeling wel en de andere niet. Een hypotheek blijft maatwerk. Geen toekomst is gelijk, geen mens is gelijk, geen wens is gelijk. Dat maakt het ook een mooi vak.”

Wat zijn je ambities over vijf jaar?
“Naast het zijn van een solide partner voor de makelaardij en een betrouwbare relatie voor klanten wil ik mij gaan richten op de financiële aspecten van de ontwikkelingen rondom duurzaamheid. We gaan naar een gasloze toekomst en dat gaat gepaard met allerlei regelingen en mogelijkheden. Nu kun je bijvoorbeeld een hypotheek krijgen die niet hoger is dan 100 % van de taxatiewaarde maar het is wel mogelijk om energiebesparende maatregelen mee te financieren, zoals een warmtepomp of zonnepanelen. Dat soort voorbeelden krijg je steeds meer. Daarnaast wil ik zoveel mogelijk mensen blijven helpen en met veel plezier naar mijn werk blijven gaan.”

Meer informatie? Bel 050- 250 0020 of kijk op facebook.com/scherpfinancieeladvies

Maak kennis met Wychert!

De komende tien weken kunt u Wychert tegenkomen op het kantoor van Boekholt & partners en ben-s.nl. Hij wil tijdens zijn stage zoveel mogelijk ervaring opdoen op het gebied van de makelaardij. Tijd om kennis te maken!

Hoe oud ben je en waar woon je?
"Ik ben 21 jaar en ik woon in Groningen."

Wat voor opleiding doe je?
"Ik doe de opleiding Vastgoed en Makelaardij aan de Hanzehogeschool. Dit is mijn tweede jaar en mijn eerste stage op een makelaarskantoor."

Wat hoop je hier te leren?
"Ik wil graag meer inzicht krijgen in de vastgoedwereld en zien hoe het in de praktijk werkt. Je hebt met veel aspecten te maken zoals aankoop, verkoop, hypotheek en taxaties. Bij Boekholt & partners en ben-s.nl zit alles onder 1 dak (ook verhuur en onafhankelijk financieel advies), dus ik kan overal meekijken. Ik wil graag met zoveel mogelijk collega’s meelopen."

Wat lijkt je zo leuk aan het vak?
"Mijn vader was actief in vastgoed dus ik ben ermee opgegroeid, maar de meeste inspiratie kreeg ik toen ik als uitwisselingsstudent in de VS bij een makelaar inwoonde. Zij verkocht gigantisch veel én grote huizen. Toen ben ik geïnteresseerd geraakt. Als makelaar ben je veel op pad, dat trekt me aan. De hele week op kantoor zitten is niet mijn ding."

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
"Ik ben net begonnen met kiten en in de zomer zeil ik veel. Ik ben veel op het water te vinden, een echte waterrat dus!"

Woningmarkt loopt vast: ‘De prijs moet meteen goed zijn’

Makelaarsvereniging NVM luidde vorige week de noodklok over het vastlopen van Nederlandse woningmarkt. Oorzaken: de stagnerende nieuwbouw, een afnemend aanbod en flinke prijsstijgingen. In Groningen zijn de huizenprijzen in het eerste kwartaal met meer dan 16 procent gestegen. Ben Schuitema, directeur ben.s-nl en Boekholt & partners, vertelt wat je als koper het beste kunt doen.

Is de situatie echt zo erg als hierboven wordt geschetst?
Ben: “Dat kun je wel stellen. Door de lage rente is het in het bezit hebben van een huis (dus kopen) aanzienlijk goedkoper dan huren (rentebedrag versus huurbedrag, factor 1: 3 a 4 in veel gevallen). Dat maakt de kopersgroep enorm groot en aanzienlijk groter dan de verkopersgroep.”

Wat is volgens jou de oplossing?
“Bouwen, maar dat is een kwestie van lange adem en het zal niet in een tempo gebeuren dat nodig is. Daarnaast zal een rentestijging de kopersgroep wat gaan verkleinen en meer rust op de markt brengen.”

Wat kun je het beste doen als koper? Heb je tips om ertussen te komen? 
“Door een aankoopmakelaar in de arm te nemen, wordt de slagvaardigheid van jou als koper aanzienlijk vergroot. Makelaars verkopen momenteel vaker aan (klanten van) aankoopmakelaars dan aan particulieren. De meeste woningen in de stad Groningen worden binnen een paar dagen verkocht; je moet er bovenop zitten. Met een tactisch biedspel die een paar dagen duurt, kom je er in principe niet. De prijs moet meteen "goed" zijn.”

Ik wil nu mijn woning te koop zetten. Is dit slim om te doen?
“De verkoopmarkt is nog nooit zo goed als nu. Iemand die wil kopen en verkopen zal bij verkoop profiteren van de hoge prijzen, maar bij aankoop van een woning rekening moeten houden met een oververhitte markt met zeer veel concurrentie.”Nieuw bij ben-s.nl: Scherp financieel advies

Sinds begin april is ben-s.nl en Boekholt & partners een partner rijker: Scherp financieel advies heeft zich toegevoegd aan het makelaarskantoor. Scherp financieel advies adviseert en bemiddelt in hypotheken en verzekeringen.

De directie van het financieel adviesbureau ligt in handen van Jeroen Koops van ’t Jagt, woonachtig in Haren en vader van twee jonge kinderen. Jeroen: “Een huis (ver)kopen is onlosmakelijk verbonden met hypotheken en verzekeringen. De samenwerking met Boekholt & partners en ben-s.nl is dan ook een logische stap. Het is belangrijk om alles goed te regelen en dat kan nu onder één dak.”

Scherpe vergelijking
Scherp financieel advies staat voor een eerlijk en onafhankelijk consult. “Met meer dan tien jaar ervaring ken ik het klappen van de zweep. Daarom maken wij onder meer een scherpe vergelijking tussen alle geldverstrekkers en willen wij onze klanten volledig ontzorgen.” Ook voor overig financieel advies en het afsluiten van verzekeringen van andere producten bent u bij Scherp financieel advies welkom. Een adviesgesprek is altijd vrijblijvend. Bel voor meer informatie naar 050-250 00 20.

Woonevent ben-s.nl - 7 april

Ook dit jaar staan tijdens de NVM Open Huizen Dag onze deuren weer open! Loop binnen voor gratis advies en een hapje en drankje tijdens ons feestelijke woonevent.

Wanneer:     zaterdag 7 april 
Tijdstip:     van 11:00 tot 15:00 uur
Waar:     Damsterdiep 34, Groningen

Waarvoor kunt u bij ons terecht? 

Onze makelaars en financieel adviseur staan u graag te woord over al uw vragen. Graag tot ziens bij ons op kantoor!

Zomeractie ben-s.nl

Woning verkopen? Bekijk onze zomeractie en profiteer vandaag nog van onze sterk verlaagde kortingen.

Kennismakingsinterview Ralph Meier

Nog een nieuw gezicht! Ralph Meier is vanaf 12 januari bij ons in dienst gekomen als aan- en verkoopmakelaar en is daarmee het nieuwste gezicht binnen ben-s.nl & partners makelaardij. Graag stellen wij hem aan jullie voor door hem het hemd van het lijf te vragen. Lees het interview hier

Aankoopmakelaar Groningen

De voordelen van een aankoopmakelaar bij ben-s.nl

●  Woningen worden sneller gegund aan kopers met een aankoopmakelaar

●  Ervaren, scherp en dus slagvaardig

●  Grote lokale bekendheid van de markt en tactiek

●  Deskundige binnendienst die snel kan schakelen 

●  Een NVM-makelaarskantoor staat voor kwaliteit

Aankoopbegeleiding op NO CURE NO PAY basis 

Het algemene beeld van makelaars is dat er veel wordt beloofd en geschreeuwd, terwijl er uiteindelijk maar weinig van wordt waargemaakt. Wij werken er hard aan om dat beeld stukje bij beetje te verbeteren. Wij zijn bereid om net dat stapje extra voor jou te zetten. Deze belofte zetten wij kracht bij door te werken op basis van NO CURE NO PAY. Als wij geen geschikte woning voor je kunnen vinden brengen wij (uiteraard) ook geen kosten in rekening.

Wij werken met meerdere aankoopmakelaars

Een groot voordeel van ons kantoor is dat we met meerdere (aankoop)makelaars werken. Wil je als klant snel handelen? Geen probleem! We kunnen altijd een ervaren collega mee sturen. Zo hoef je dus niet jouw droomhuis mis te lopen als de makelaar het bijvoorbeeld te druk heeft.

Woningen worden sneller gegund aan kopers met een aankoopmakelaar 

Zodra een verkoopmakelaar drie biedingen ontvangt van hetzelfde niveau, waarvan één bieder met een aankoopmakelaar werkt en de andere twee bieders niet, zal de verkopend makelaar eerder gaan voor de bieding met aankoopmakelaar. Dit biedt de verkoper meer zekerheid.

Ervaren, scherp en dus slagvaardig

De aankoopmakelaars van ben-s.nl weten als geen ander hoe de woningmarkt in Groningen ervoor staat. Onderhandelen is ons sterke punt! Bij ons betaal je altijd de laagst mogelijke prijs voor een woning.

Naast de financiële voordelen scheelt een aankoopmakelaar veeltijd en stress. Wij willen het beste voor jou en zullen er dan ook alles aan doen om een woning te vinden die aan jouw woonwensen voldoet.

Grote lokale bekendheid van de markt en tactiek

Via ons grote netwerk komen wij eerder woningen tegen dan een particuliere zoeker of andere makelaars in de stad. Hierdoor kunnen wij sneller handelen en is de kans groot dat je bij ons eerder een woning vindt die precies past in het perfecte plaatje.

Deskundige binnendienst die snel kan schakelen

Onze binnendienst medewerkers zijn deskundig en flexibelen kunnen ad hoc werkzaamheden verrichten. Wil je een afspraak inplannen of verzetten? Libby, Marije, Marlies, Sandra of Tom helpen jou graag verder.

Een NVM-makelaarskantoor staat voor kwaliteit

Ben-s.nl is gekoppeld aan de Nederlandse Vereniging van Makelaars, dit is sinds mensenheugenis de grootste brancheorganisatie van onroerend goed in Nederland.Het feit dat je kiest voor een NVM-deskundige, geeft aan dat je dit niet aan zo maar een makelaar overlaat. Met een NVM-makelaar kies je voor kwaliteit.

Overweeg je een aankoopmakelaar? Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend aankoopgesprek!

Garanties NVM makelaar
  • Grootste en best georganiseerde makelaarsorganisatie van Nederland
  • Eigenaar van funda
  • Verplicht certificerings- en opleidingssysteem voor alle leden
  • Controleert alle leden