WhatsApp
WhatsApp
boekholt & partners makelaardijboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies
ben-s.nl & partners makelaardij
navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Oosterpoortbuurt Groningen
Oosterpoortbuurt Groningen

Op steenworp afstand van het centrum van Groningen vind je de Oosterpoortbuurt. Een klein dorp met veel schattige schipperswoningen, knusse kroegen en eetgelegenheden. De Oosterpoortbuurt is een gezellige wijk en daarmee een gewilde woonplek in Groningen.

Ligging Oosterpoortbuurt

Ten zuidoosten van Groningen en tegen het centrum aan, de Oosterpoortbuurt ligt tussen het verbindingskanaal, het Winschoterdiep, de zuidelijke ringweg en de spoorlijn Groningen-Assen in. De buurt bestaat uit de Oosterpoort zelf en de villabuurt Zuiderpark.

Woningen in de wijk

De Oosterpoort is de oudste en eerste echte uitbreidingswijk van de stad Groningen. Een klein gedeelte is ontstaan in opdracht van de gemeente, maar het grote gedeelte van de Oosterpoortbuurt is door particuliere ondernemers gebouwd vanwege de grote vraag naar woningen. Er werden kwalitatief matige huizen neergezet om deze vervolgens voor relatief veel geld weer te verhuren. Daarom kan de Oosterpoort buurt ook worden gekenmerkt als wijk met revolutiebouw.

Het type woning wat je vooral ziet in deze wijk zijn schipperswoningen en vooroorlogse arbeidershuisjes. Karakteristieke bebouwing met kleine straatjes, knusse kroegjes, eettentjes en verschillende kleine buurtwinkels.

Oosterpoort Groningen

Aan de centrumkant van de wijk vind je het grote theater de Oosterpoort. Een gebouw wat zich het belangrijkste muziekgebouw van Groningen en omstreken mag noemen. Het is ook het huis van het Noord Nederlands Orkest, van Eurosonic / Noorderslag en vele andere concerten, voorstellingen, festivals en zakelijke evenementen.

Ecologische buurttuin

Gelegen op een binnenterrein achter de Mauritsstraat ligt de bijna 2000 m2 grote ecologische tuin die openbaar toegankelijk is. De tuin kenmerkt zich door talrijke diersoorten, waaronder verscheidene soorten vlinders. Ook zie je er opvallend gevarieerde plantengroei.

Nog wat kenmerken Oosterpoortbuurt

Er wonen 3690 huishoudens in de wijk en er staan 2882 woningen. 30% hiervan zijn koopwoningen en de rest is huur, vrije sector of huur corporatie. De gemiddelde woningwaarde in de Oosterpoortbuurt is gestegen van €166.000 in 2013 tot €223.000 in 2021. 

Wil je weten wat jouw woning in de Oosterpoortbuurt waard is in de huidige markt? Of wil je graag een woning aankopen in deze wijk? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op en stel je vraag.

 

 

Klanten beoordelen

9,3

Bekijk alle referenties

 

 

Partners in wonen:

 

 

Luister naar de Partners in wonen podcast!