WhatsApp
WhatsApp
boekholt & partners makelaardijboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies
ben-s.nl & partners makelaardij

 

Klanten beoordelen

9,3

Bekijk alle referenties

 

 

Partners in wonen:

 

 

Luister naar de Partners in wonen podcast!

 

Je huis verkopen? Dit kun je verwachten


Voor ons makelaars is het logisch wat er allemaal precies gebeurt als we je huis in de verkoop gaan zetten. Maar voor jou is dit waarschijnlijk nieuw, of alweer een tijd geleden. Tijdens de verkoop zijn er heel wat zaken waarbij je stil moet staan. Hoe bepaal je de prijs? Welke strategie zet je in? Wat zijn de valkuilen? Lees hieronder hoe we jouw huis samen succesvol gaan verkopen!
 

 

Kom in contact

Verkoop huis in 3 fases

Fase 1: Oriënteerde fase (vrijblijvend)

Fase 2: Voorbereiding en bezichtigen

Fase 3: Verkocht

 

Fase 1: Oriënteerde fase (vrijblijvend)

1
Vrijblijvende waardebepaling van jouw huis.
Hoeveel brengt jouw huis op? De makelaar komt bij je langs om dit te beoordelen.
2
De makelaar maakt een visie van jouw huis.
Hierin vind je alles wat je wilt weten over je woning.

 

Meer lezen over fase 1

Gratis waardebepaling aanvragen

Fase 2: Voorbereiding en bezichtigen

3
Styling
Samen met de styliste maak je jouw huis nog beter verkoopklaar.
4
Toesturen documenten
Digitaal benodigde documenten invullen in ons makkelijk te gebruiken online systeem.
5
Fotograaf
Prachtig beeld van jouw woning gemaakt door ons huisfotograaf.
6
Het presenteren van jouw woning
Van Funda t/m het verkoopbord. We laten jouw huis zowel online als offline zien aan het publiek.
7
Bezichtigingen + verkoopstrategie
De bezichtigingen door de makelaar en beslissen verkoopproces.

 

Meer lezen over fase 2

 
 

Fase 3: Verkocht!

8
Verkocht! Nu de juridische paperassen !
De juridische paperassen zoals de koopakte, die regelen wij voor je.
9
Achteroverleunen en verhuizen
Wij zorgen voor de eindinspectie. Nu hoef je alleen nog even naar de notaris en dan, verhuizen maar.

 

Meer lezen over fase 3

 

Kies jouw makelaar

fotoben

Ben Schuitema

 Scherp
 Bouwtechnisch goed onderlegd
 Ervaren
 Degelijk
 Rustig

Beëdigd makelaar sinds 2000, ondernemer en sinds kort veel op het water te vinden. Vader van 2, houdt van uitdagingen en ontspanning op z’n tijd. Krijgt door zijn winnaarsmentaliteit veel voor elkaar en gaat voor zijn klanten tot het gaatje. Ontzorgen is zijn credo.

 

Contact Ben

fotoniels

Niels van Diepenbeek

 Direct
 No-nonsense
 Punctueel
 Dienstbaar
 Gedreven

Gecertificeerd makelaar sinds 2007, ondernemer en whiskyliefhebber. Vader van 3, enthousiast en fanatiek. Doet grondig zijn huiswerk voor hij op pad gaat en rust niet voordat hij de perfecte koper heeft gevonden voor jouw huis.

 

Contact Niels

fotoralph

Ralph Meier

 Meedenkend
 Sociaal
 Doortastend
 Enthousiast
 Eerlijk

Kandidaat - makelaar en motorliefhebber. Sleutelt net zo graag aan zijn motor als aan een goede presentatie van jouw huis. Denkt graag mee met klanten en out of the box als het nodig is. Heeft alleen een goede dag als jij tevreden bent.

 

Contact Ralph

Hoeveel is mijn huis waard?

Er zijn een aantal manieren om erachter te komen wat je huis waard is. Online rekentools van bijvoorbeeld Funda geven een schatting van de waarde van je huis. Je kunt de WOZ-waarde van je huis inzien via het WOZ-waardeloket. Om precies te weten wat je huis waard is en wat het oplevert bij verkoop laat je een makelaar bij je thuis langskomen. Bij ben-s.nl bieden we deze waardebepaling altijd gratis en vrijblijvend aan.

Wat kost een verkoopmakelaar?

Veel mensen die hun huis gaan verkopen komen erachter dat de tarieven van makelaars nogal kunnen verschillen. Wat is nu redelijk om aan een makelaar te betalen? Worden makelaars niet overbetaald voor hun diensten? De tarieven zijn vrij en daarom concurreren makelaars op dat punt met elkaar en is de hoogte van de courtage bespreekbaar. 

Bij ben-s.nl zijn we vanaf dag 1 transparant in de tarieven. We spreken van te voren een vast bedrag af, all in. Dus geen onverwachte kosten achteraf. Óf je bepaalt gewoon zelf je courtage, pas nadat je huis verkocht is. Zo kun je zelf bepalen hoeveel de makelaar 'waard' is geweest in het verkoopproces. 

We geven je de mogelijkheid te kiezen tussen 2 soorten verkoopcourtages: 

Maak een vrijblijvende afspraak met onze verkoopmakelaar om samen een vast tarief te bepalen. Het minimum is €2.625,- inclusief BTW

Bij makelaardij ben-s.nl kun je zelf bepalen hoeveel courtage je betaalt. Je kiest dan zelf een percentage tussen de 1% - 2% van de verkoopsom. 

Hoe kan ik mijn huis op Funda plaatsen? 

Wij melden je huis aan bij Funda zodat het zichtbaar wordt op deze website. Als particulier kun je zelf je huis niet bij Funda aanmelden, alleen aangesloten (NVM) makelaars kunnen dit. Bij ben-s.nl makelaardij plaatsen we niet alleen jouw huis op Funda, maar ook op onze eigen websites en social media kanalen. Zo bereik een enorm grote doelgroep. 

Wat is het verschil tussen een waardebepaling en een taxatie? 

Tijdens een waardebepaling van jouw huis komt de makelaar bij jou thuis langs. Hij kijkt oa naar de locatie, het type woning, onderhoud van de woning, oppervlakte, bouwjaar etc. De stand van zaken in de dan huidige woningmarkt en verkoopprijzen van omliggende/vergelijkbare woningen speelt ook een rol. Tijdens een waardebepaling kom je erachter wat jouw huis op dit moment bij verkoop op zou kunnen brengen. Een taxatie bevat meer elementen en wordt vaak gebruikt voor het verkrijgen van een financiering bij de bank. Hierin worden dan ook bijvoorbeeld de gebruikte materialen (welke kwaliteit) en de isolatie van een woning meegenomen.  

Gratis waardebepaling aanvragen

Hoe maak je je huis klaar voor verkoop? 

Om je woning verkoopklaar te maken, moet je een aantal documenten verzamelen. Niet alleen voor de makelaar, maar ook voor potentiële kopers die meer informatie over het huis willen:

Controleer daarnaast of je een definitief energielabel hebt; dit moet aanwezig zijn wanneer het huis verkocht is.

Zorg ervoor dat je huis opgeruimd en schoongemaakt is voordat de fotograaf komt. Denk aan een opgeruimde hal zonder al te veel schoenen en jassen, een leeg aanrechtblad in de keuken, het speelgoed opgeborgen en de fietsen in de schuur. Wij mailen je de complete checklist zodat je niks kunt vergeten.

Heb ik een verkoopmakelaar nodig? 

Een huis verkopen kun je zelf doen. Er bestaan tegenwoordig veel websites waar je zelf je huis online in de verkoop kunt zetten. Maar realiseer je wel dat er veel tijd en regelwerk in gaat zitten. Is dit te combineren met je werk en gezin? En heb je voldoende juridische kennis om alle risico's uit te sluiten? Er komt meer kijken bij het verkopen van je woning dan je misschien denkt. Scroll weer helemaal naar boven op deze pagina om te lezen wat er allemaal bij de verkoop van je huis komt kijken.