WhatsApp
WhatsApp
boekholt & partners makelaardijboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies
ben-s.nl & partners makelaardij

Blogs van NVM makelaar ben-s

Leuke blogs van NVM makelaar ben-s.nl Groningen. Laat je verrassen door onze informatieve berichten. Hierdoor mis je niets over de woningmarkt en ben je altijd als eerste op de hoogte.

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Oranjewijk Groningen en Noorderplantsoenbuurt
Oranjewijk Groningen en Noorderplantsoenbuurt

Een populaire wijk in Groningen is de Oranjewijk, ook wel de Oranjebuurt genoemd. De wijk ligt direct aan het Noorderplantsoen en het centrum van Groningen. Ook de Noorderplantsoenbuurt wordt wel eens tot de Oranjewijk gerekend.

Straatnamen in de Oranjewijk

Alle straatnamen in deze wijk in Groningen verwijzen naar het Koningshuis (de Oranjes). Zo vind je er de Oranjesingel waar veel statige huizen in de Amsterdamse school stijl staan. Ook de Nassaulaan staat vol mooie pareltjes. De Oranjewijk is groen en grenst aan het mooiste park van Groningen, het Noorderplantsoen. Hier kun je volop wandelen en recreëren.

Kindvriendelijke Oranjebuurt

Deze wijk in Groningen is erg populair onder gezinnen omdat het een kindvriendelijke buurt is. Kinderen kunnen vrijuit spelen op de vele pleintjes en afgesloten hofjes. Ook wonen hier veel starters en jongere mensen. Rondom de wijk vind je tal van winkels, het winkelcentrum van Groningen en diverse supermarkten. Daarnaast kenmerkt de Oranjewijk zich door z’n gezellige kroegjes en restaurantjes.

Authentieke woningen

Langs het groene Noorderplantsoen staan vooral de oudere authentieke woningen die de sfeer van de wijk bepalen. Een ‘koninklijke oranje’ sfeer. In het oudere gedeelte van de wijk vind je ook nog sociale woningbouw. De Oranjewijk is een zeer populaire buurt. Daarom hebben we in deze wijk in Groningen ook regelmatig woningen in ons aanbod. Neem contact op met een van onze makelaars voor het actuele woningaanbod. 

Noorderplantsoen

Het populaire Noorderplantsoen ligt naast de Oranjewijk. Het is een schitterend park waar jaarlijks de Noorderzon wordt georganiseerd. Het grootste gedeelte naast het plantsoen is gebouwd rond 1910 – 1930, hier vinden we veel statige woningen. 

 

Hier vind je een overzicht van alle wijken in Groningen >>

 

Vragen? Vul hieronder het formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op

 

Klanten beoordelen

9,2

Bekijk alle referenties

 

 

Partners in wonen:

 

 

Luister naar de Partners in wonen podcast!