WhatsApp
WhatsApp
boekholt & partners makelaardijboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies
ben-s.nl & partners makelaardij
navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Starterswoning Groningen
Starterswoning Groningen

Ben je op zoek naar je eerste woning om te kopen? Dan ben je starter op de woningmarkt. Een starterswoning kopen in Groningen is heel spannend, maar ontzettend leuk. Wij helpen je alles in kaart te brengen en kijken samen met jou welke woning en welke buurt in Groningen bij jou passen.

Starterswoning, hoeveel kan ik lenen?

Een starterswoning in Groningen heb je niet zomaar. Eerst ga je kijken wat je kunt lenen en tegen welke voorwaarden. Onze hypotheekadviseurs Jeroen en Hannelore van Scherp financieel advies kunnen je hierbij helpen. Scherp werkt vanuit hetzelfde kantoor als ben-s.nl makelaardij, wel zo handig.

Hypotheek voor starters

Het regelen van de hypotheek voor starters gaat hetzelfde als bij woningkopers die van koop naar koop gaan. Het enige verschil kan een restschuld of overwaarde zijn. Wel is men bezig om het kopen van een woning voor starters gemakkelijker te maken in de toekomst. Momenteel betaalt iedereen 2% overdrachtsbelasting. Die moet teruggaan naar 0% voor starters en stijgen naar 6% voor beleggers.

Starterswoning Groningen, voordelen

Nationale Hypotheek Garantie (NHG): kun je je hypotheeklasten niet meer betalen? Dan is dit de garantie dat NHG onder bepaalde omstandigheden je maandelijkse hypotheeklasten overneemt. Om in aanmerking te komen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden.

Starterslening: je starterswoning in Groningen kun je ook kopen met subsidie. Vraag bij de gemeente Groningen hoeveel voordeel je hebt bij deze subsidieregeling voor starters.

Hypotheekrenteaftrek: een belangrijk voordeel voor de starter. De hypotheekrente die je betaalt voor je huis mag van je belastbaar inkomen worden afgetrokken.

Samen met ben-s.nl makelaardij op zoek

Als starter heb je het niet makkelijk op de woningmarkt. Het woningaanbod is beperkt en de concurrentie is groot. Ook kom je voor veel belangrijke keuzes te staan. Bijvoorbeeld: hoeveel geld kan en wil ik besteden aan een huis? Waar wil ik wonen? En wil ik kopen of huren? Wij bieden je één centrale plek om alles te regelen. Samen gaan we op zoek naar de ideale woning voor jou. Bekijk onze startersdeal en krijg direct veel korting op jouw hypotheek en de aankoop van jouw starterswoning.  

 

 

Klanten beoordelen

9,3

Bekijk alle referenties

 

 

Partners in wonen:

 

 

Luister naar de Partners in wonen podcast!