WhatsApp
WhatsApp
boekholt & partners makelaardijboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies
ben-s.nl & partners makelaardij
navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Wat kost een aankoopmakelaar?
Wat kost een aankoopmakelaar?

Overweeg je om een aankoopmakelaar in de arm te nemen? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten voor zo’n aankoopmakelaar zijn. Bij ben-s.nl hechten we vanaf het begin grote waarde aan transparantie. Daarom hebben we een duidelijk overzicht van onze totale makelaarskosten. Ontdek hoe onze NVM-aankoopmakelaars in Groningen je kunnen helpen zonder dat je voor verrassingen komt te staan.

Kosten NVM-aankoopmakelaar ben-s.nl

Wil je een NVM-aankoopmakelaar van ben-s.nl inschakelen? Wij vragen een vast bedrag van € 2.750, inclusief BTW, en je betaalt alleen als we je echt aan een huis helpen ("No Cure No Pay").

Als je een investeringspand koopt, of dat nu voor jezelf is of voor familie, dan zijn de kosten € 3.250, inclusief BTW. Bij investeringen in vastgoed vragen we 1,5% van de koopsom.

Koop je voor het eerst een huis? Ons starterspakket biedt zowel begeleiding bij de aankoop als onbeperkte huisbezichtigingen en hypotheekadvies, vanaf € 4.250,- inclusief BTW.

Als het huis dat je wilt duurder is dan de limiet van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan raden we je aan om onze Partner in Wonen Boekholt & partners makelaardij te benaderen.

Zijn de kosten van een aankoopmakelaar aftrekbaar?

De kosten van een aankoopmakelaar zijn niet aftrekbaar bij de belasting. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld overdrachtsbelasting en notariskosten. Je moet deze dus volledig zelf betalen. 

Tip: Het is slim om wat geld opzij te zetten voor deze kosten. Het is de investering waard!

Wat levert een aankoopmakelaar op?

De investering in een aankoopmakelaar betaalt zichzelf terug. Een aankoopmakelaar begeleidt je bij de koop van jouw droomhuis en zorgt ervoor dat jij er tóch tussen komt op een oververhitte woningmarkt. De aankoopmakelaar helpt je ook met de waardebepaling van het huis en het onderhandelen over de prijs. Zo betaal je niet te veel voor je huis. 

Ook kan een aankoopmakelaar met je meegaan naar bezichtigingen van huizen. De aankoopmakelaar kijkt dan kritisch naar het huis dat je wilt kopen en stelt de juiste vragen. Zo koop jij niet per ongeluk een huis met verborgen gebreken.

De service van ben-s's NVM-aankoopmakelaars

No Cure No Pay: zo werken de NVM-aankoopmakelaars van ben-s in Groningen. Dit komt erop neer dat jij pas betaalt als de makelaar je succesvol aan een huis heeft geholpen. Zo blijf je niet met hoge kosten zitten terwijl je er geen huis voor terugkrijgt. Bovendien werken wij met een vast tarief, waardoor de kosten voor jouw aankoopmakelaar altijd transparant zijn. 

Daarnaast onderhandelen de aankoopmakelaars van ben-s de beste prijs voor jouw droomhuis. Wat je uitgeeft aan een aankoopmakelaar, bespaar je daarom op de aankoop van je huis. 

Laat je gegevens achter via het onderstaande formulier voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek. We streven ernaar je binnen 24 uur (tijdens werkdagen) te antwoorden.

 

 

Klanten beoordelen

9,3

Bekijk alle referenties

 

 

Partners in wonen:

 

 

Luister naar de Partners in wonen podcast!