WhatsApp
WhatsApp
boekholt & partners makelaardijboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies
ben-s.nl & partners makelaardij
navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Wijken in Groningen - Waar wil jij wonen?
Wijken in Groningen - Waar wil jij wonen?

Als je in Groningen gaat wonen dan kun je voor verschillende wijken kiezen. Van rustige tot familiewijken en het bruisende centrum. Welke wijk het beste bij je past ligt maar net aan wat je zoekt. Om erachter te komen welke wijk aan jouw wensenlijstje voldoet hebben we hieronder de verschillende woonwijken in Groningen voor je op een rijtje gezet.

Het centrum van Groningen

Het meest bruisende deel van de stad is het centrum van Groningen. We hebben het hier over het gebied binnen de stadsgrachten. Op loopafstand van elkaar vind je alle winkels, het uitgaansleven en andere cultuur. Een mooie plek om te wonen en je vindt er nog veel authentieke huizen. Oude grachtenpanden, herenhuizen en pittoreske hofjes. In vergelijking met andere wijken in Groningen zijn de huizen hier wel wat prijziger.

Oosterpoortbuurt

In deze wijk in Groningen vind je veel starters, maar ook studenten. De wijk ligt tegen het centrum aan en ook hier staan veel oude panden. Van authentieke schipperswoningen tot prachtige herenhuizen. In deze wijk vind je ook de Oosterpoort (schouwburg) waar noemenswaardige voostellingen worden gegeven. Een favoriete wijk onder de starters in Groningen.

Schilderswijk en zeeheldenbuurt

Ten westen van het centraal station van Groningen vind je deze populaire starterswijk. Een wijk waar stadjers en studenten wonen in prachtige herenhuizen die vaak zelfs een tuin hebben. De wijk ligt dichtbij het centrum en het Noorderplantsoen. Niet voor niets ook een populaire wijk onder de starters in Groningen.

Korrewegwijk

Ook hier weer een wijk die vlakbij het centrum ligt en populair onder de starters en studenten is. Velen noemen dit dé studentenwijk van Groningen en je ziet dat na afstuderen de starters op de arbeidsmarkt in deze wijk blijven ‘hangen’. De wijk ligt in het noordoostelijke deel van de stad en je woont er, afhankelijk van in welk deel je woont, op zo’n 10-15 fietsminuten van het centrum en zo’n zelfde afstand van het Zernike.

Helpman Groningen

Een statige wijk in Groningen Zuid op zo’n 10/15 minuten fietsen van het centrum. Naast de in het oog springende oude herenhuizen vind je hier ook steeds meer nieuwbouw. De nieuwbouwwijken Helpermaar en het Engelse Park zijn zeer geschikt voor families. Maar je vindt hier ook veel nieuwbouwappartementen welke weer veel starters en senioren aantrekken. In de toekomst verrijst tussen de Oosterpoortbuurt en Helpman ook het Zuiderplantsoen. Het zusje van het Noorderplantsoen. Een groene wijk in Groningen.

Rivierenbuurt

Ten zuiden van het centrum en vlak achter het station vind je de Rivierenbuurt. Ga je hier wonen dan woon je ook vlakbij het welbekende Stadspark van Groningen. Grote evenementen zoals het bevrijdingsfestival en Stadspark live vinden hier plaats. Bij het Stadspark is ook een camping gelegen die niet alleen Nederlanders maar ook internationaal publiek aantrekt. In deze woonwijk in Groningen woont een variatie aan mensen, van families tot studenten.

De Wijert

Tegen Helpman aan in het populaire Groningen zuid vind je de woonwijk de Wijert. Een groot aanbod van leuke woningen voor een betaalbare prijs en het populaire zwembad de Papiermolen vlakbij. Families en starters wonen hier in eengezinswoningen en appartementen.

Beijum en Lewenborg

Landelijk wonen met de stad vlakbij kan in deze woonwijk. Met zijn oorsprong in de jaren tachtig is dit een van de jongere wijken van de stad Groningen. Veel groen en ruimte voor families. Nabijgelegen vind je ook Kardinge, sportliefhebbers komen hier volop aan hun trekken.

Oranjebuurt en Noorderplantsoenbuurt

Deze wijk in Groningen is populair omdat het direct aan het Noorderplantsoen en het centrum grenst. Je vindt hier prachtige statige huizen en veel gezelligheid. De Oranjebuurt wordt vaak tot de Noorderplantsoenbuurt gerekend. Aan het einde van de zomer (in september) vindt hier altijd het bekende festival Noorderzon plaats. Lees meer over de Oranjewijk>>

Stadsparkwijk

Een woonwijk die, zoals de naam het al zegt, vlakbij het Stadspark ligt. Je kunt deze wijk in 3 delen opdelen: het oudste deel, tussen het kanaal, de Paterswoldseweg en de Parkweg, dateert uit de jaren twintig van de twintigste eeuw en staat bekend als de Grunobuurt. Het meest noordelijke deel staat beter bekend als Laanhuizen. Kenmerkend voor deze wijk is de natuur en dus het vele groen. 

Wil je meer weten over wonen in Groningen? Neem dan hieronder contact met ons op. 

 

 

Klanten beoordelen

9,3

Bekijk alle referenties

 

 

Partners in wonen:

 

 

Luister naar de Partners in wonen podcast!