Funda Groningen
Beoordeling: 9,1

WhatsApp ben-s.nlContact Boekholt 050 - 313 30 00

partners in wonen.

boekholt & partners makelaardij ben-s & partners makelaardij boekholt nieuwbouw specialist ben-s verhuur & beheer scherp financieel advies
logo website ben s

Alles wat je moet weten over het energielabel

Wil je een huis kopen of verkopen? Dan krijg je te maken met het energielabel. Dit label geeft inzicht in de energiezuinigheid van de woning en is vanaf 2015 verplicht voor elk huis.

Het energielabel bevat 7 klassen. Met de klassen A (groen en zeer zuinig) tot en met G (rood en zeer onzuinig) wordt aangegeven hoe energiezuinig een woning is. Belangrijk, want een energiezuinige woning betekent vaak een lagere energierekening, meer comfort en minder CO2-uitstoot. Heb je een huis die hoog scoort op energiezuinigheid, dan stijgt de waarde van je woning. Een energiezuinig stulpje heeft goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Vraag altijd naar het energielabel als je een huis koopt!

energielabel
Energielabel aanpassen
Alle huiseigenaren hebben begin 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Verkoop je jouw woning, vergeet dan niet het indicatieve energielabel aan te passen aan de huidige situatie. Dit kun je gewoon online doen via www.energielabelvoorwoningen.nl. Je kunt ook het bestaande energielabel vernieuwen als je bijvoorbeeld extra energiebesparende maatregelen hebt genomen. Het aanvragen of aanpassen doe je door een aantal stappen te doorlopen.

Het aanpassen van het energielabel in zes stappen:

  1. Ga naar www.energielabelvoorwoningen.nl en log in met jouw DigiD.
  2. Controleer de gegevens van jouw woning en pas het eventueel aan.
  3. Voeg bewijsmateriaal toe aan het online woningdossier. Een digitale brochure van de woning van de makelaar volstaat als bewijsmateriaal. Je kunt gewoon een pdf uploaden.
  4. Selecteer vervolgens een erkend deskundige die het bewijs gaat controleren. Dit kan een energieadviseur, makelaar of bouwtechnisch specialist zijn.
  5. Verstuur de gegevens.
  6. Ontvang het energielabel.

Controleren van de gegevens
De door jouw uitgekozen deskundige controleert je gegevens op afstand en komt dus niet bij je langs. Is dat even gemakkelijk! Zijn de gegevens goedgekeurd, dan ontvang je van de Rijksoverheid per e-mail het definitieve energielabel. Na jouw akkoord wordt het label automatisch geregistreerd. Het definitieve energielabel ontvang je meteen of binnen een paar dagen. Hoe lang het precies duurt, hangt af van de reactietijd van de deskundige en de juistheid van het bewijsmateriaal. Het regelen van een definitief energielabel kost enkele tientjes. Een koper heeft recht op dit label. Als een definitief label ontbreekt bij de verkoop van jouw woning, kun je een boete van maximaal 405 euro verwachten. 

Let op!
Het energieverbruik van soortgelijke woningen met eenzelfde energielabel kunnen toch van elkaar verschillen. De energierekening hangt ook af of je zuinig stookt, hoeveel warm water je gebruikt, hoeveel apparaten je hebt en hoe intensief je die gebruikt. Het label geeft aan hoe goed een woning is geïsoleerd en hoe zuinig installaties zijn. Het zegt niets over je verbruik.

energiezuinig

Partners in wonen:

 

 

Kom in contact

Partners

Wij zijn lid van:

nvm   logo funda

Informatie

4 stappen bij het verkopen van je huis
Zo presenteren wij huizen
4 stappen bij het aankopen van een huis
Partners in wonen

Social

Bekijk ons op social media

ben s facebook  instagramTwitter

Beoordeling door klanten:
8,9/10 - 196 beoordelingen

Contact

ben-s.nl & partners makelaardij
Damsterdiep 34
9711 SL Groningen
Nederland

T: 050 - 313 30 00
makelaardij@ben-s.nl
WhatsApp ben-s.nl050 - 313 30 00

Sitemap

bereken tarief