WhatsApp
WhatsApp
boekholt & partners makelaardijboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies
ben-s.nl & partners makelaardij
navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
8 tips voor het verkopen van je huis
8 tips voor het verkopen van je huis

Je huis verkopen? Hieronder geven wij 8 tips om dit zelf goed uit te kunnen voeren.

1. Opgeruimd staat netjes

Zorg ervoor dat je een opgeruimd huis hebt. Verberg je persoonlijke spullen en maak het netjes. Haal de jassen van de kapstok, alle familiefoto's uit huis en maak de badkamer en de keuken leeg. Haal niet alles uit je huis, er mag best gezien worden dat er geleefd wordt.

2. Neutrale kleuren

Mensen hun interieursmaken verschillen, zorg er daarom voor dat je op safe speelt. Hou de kleuren in je huis neutraal. 

3. Het zonnetje in huis

Het belangrijkste onderdeel voor de foto's die je van je huis gaat maken is licht. Zorg ervoor dat alle gordijnen open zijn en op iedere plek waar licht is het niet tegengehouden wordt.

4. De juiste hoek

Als je foto's van je huis gaat maken moet je zoeken naar de juiste hoek. Fotografeer vooral vanaf een deuropening de kamer in, het liefst met uitzicht op buiten. Fotografeer niet vanaf een te hoog of een te laag standpunt. 

5. Eerste indruk

De eerste indruk voor de bezoekers is de voortuin, zorg ervoor dat deze er netjes bij staat. Haal eventueel onkruid weg, geen fietsen in de voortuin en als je een bankje in de voortuin hebt, stijl het met wat kussens. Ook de achtertuin is tegenwoordig een heel belangrijk punt om niet te vergeten. 

6. Creëer ruimte

Zorg ervoor dat je je woning ruimtelijk maakt. Staan er meubels in de looprichting van je huis? Haal deze weg of geef ze een andere passende plek. Wat ook een goede tip is: Haal de bank een stukje van de muur, ongeveer 10 centimeter, van de muur af. Je zult zien dat dit je woning een ruimtelijk effect geeft. 

7. Slim investeren

Investeer slim. Ben je van plan om je huis nog aan te pakken voordat hij de verkoop in gaat? Investeer dan eerder in een nieuw dak, cv-ketel of het buitenschilderwerk. Vaak wordt er geïnvesteerd in een nieuwe badkamer of keuken zodat de kans op de verkoop vergroot wordt. Kijk hiermee uit, de keuzes in een badkamer of keuken zijn smaakgevoelig.

8. Appeltaart?

De geur in huis is erg bepalend. Jullie kennen het weetje vast: "bak een appeltaart en je huis is sneller verkocht." Dit is zeker waar! Je hoeft dan niet perse een appeltaart te bakken, maar zorg ervoor dat je huis een frisse en fijne geur heeft. 

Wij hopen dat je met deze tips goed op weg komt met het verkopen van je woning. Meer weten of wil je graag de hulp van een makelaar inschakelen? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op. 

 

 

Klanten beoordelen

9,3

Bekijk alle referenties

 

 

Partners in wonen:

 

 

Luister naar de Partners in wonen podcast!