WhatsApp
WhatsApp
boekholt & partners makelaardijboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies
ben-s.nl & partners makelaardij
navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Tips voor het kopen van een starterswoning op de woningmarkt
Tips voor het kopen van een starterswoning op de woningmarkt

Tips voor starters

Ga jij je eerste huis kopen en hypotheek afsluiten? Leuk, maar ook spannend. Om je te helpen geven we je allemaal starter tips in deze blog.

Starten in Groningen en omgeving

Starters kunnen in deze woningmarkt wel wat tips gebruiken. Het is namelijk moeilijk om er tussen te komen. De woningmarkt is krap. Er is weinig aanbod en wat er al beschikbaar is valt niet altijd binnen een startersbudget. Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Hieronder een aantal handige tips zodat jij als starter ook de mogelijkheden en kansen ziet.

Ga met een hypotheekadviseur in gesprek

Je staat als starter sterker als je goed voorbereid bent. Tijdens een eerste gesprek met een hypotheekadviseur bespreek je voornamelijk je mogelijkheden. De adviseur brengt je financiële situatie in kaart en je krijgt een schatting van de maximale hypotheek die je kunt berekenen. Ook kom je erachter waar je rekening mee moet houden in jouw situatie. Bij het kopen van je eerste koopwoning zijn er financiële risico’s. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan je hierin goed adviseren.

Kijk verder dan het centrum van de stad

Vooral in grote steden en in het centrum van steden is er een tekort aan starterswoningen. Ook stijgen de huizenprijzen hier meer en sneller. Overweeg daarom ook eens om in een kleinere gemeente, in een dorp of aan de rand van een stad te gaan wonen. Hier koop je meestal ook grotere woningen voor minder geld.

Schakel een aankoopmakelaar in

Wie een woning zoekt doet dat vrijwel altijd via Funda. Maar ook steeds vaker zie je dat makelaars hun aanbod al op social media plaatsen voordat het in de verkoop komt en op Funda verschijnt. Aan te raden is dus om ook deze kanalen in de gaten te houden.

Een aankoopmakelaar kan het zoekproces voor je versnellen. Een aankoopmakelaar is niet alleen als eerste op de hoogte van het nieuwste aanbod, maar gaat ook met je mee naar bezichtigingen. Zijn er verborgen gebreken? Wat is het energielabel van de woning? Is de woning de vraagprijs echt waard? Met een aankoopmakelaar heb je meer zekerheid en weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Ook is het fijn, in deze markt waar veel overboden wordt, dat een professional je helpt tijdens het bieden. Meer weten over de aankoopmakelaar? Lees dan ook deze blog.

Startersdeal

Ga jij een huis kopen en hypotheek afsluiten? Leuk, maar ook spannend. Om je te helpen hebben wij een starterspakket voor je gemaakt. Zo heb je direct alles in huis en bespaar je nog geld ook.

Een NVM aankoopmakelaar, hypotheek en belastingaangifte voor €3999,- (onder NHG).

  • Professionele aankoopbegeleiding met een NVM-makelaar
  • Zorgeloos jouw hypotheek regelen met een onafhankelijk hypotheekadviseur

 

 

Klanten beoordelen

9,3

Bekijk alle referenties

 

 

Partners in wonen:

 

 

Luister naar de Partners in wonen podcast!