WhatsApp
WhatsApp
boekholt & partners makelaardijboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies
ben-s.nl & partners makelaardij
navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Verschil aankoopmakelaar en verkoopmakelaar
Verschil aankoopmakelaar en verkoopmakelaar

De meeste makelaars vervullen beide rollen, maar doen dat bij hetzelfde huis natuurlijk nooit tegelijkertijd. 

Wat doet de aankoopmakelaar

Als koper heb je vaak weinig ervaring bij het kopen van een huis, want je koopt nu eenmaal niet elke een huis. Om je voor een misstap te behoeden is er de aankoopmakelaar. Ook juridisch adviseert de aankoopmakelaar de koper.

Een aankoopmakelaar begeleid je bij het kopen van een huis terwijl de verkoopmakelaar je helpt bij het verkopen van jouw huis. De aankoopmakelaar komt dus op voor de koper en de verkoopmakelaar staat aan de kant van de verkoper. Zo ontstaat er evenwicht in kennis en ervaring.

Wat doet de verkoopmakelaar

Het hele verkooptraject van jouw huis neemt de verkoopmakelaar voor zijn rekening. Een full-service makelaar regelt in principe alles voor je. Van een waardebepaling tot de overdracht bij de notaris. Het is gebruikelijk dat de aankoop- en verkoopmakelaar de onderhandelingen voeren. Is er een deal gesloten? Dan controleert de aankoopmakelaar de koopovereenkomst terwijl de verkoopmakelaar de overeenkomst opstelt.

Dus wat is het verschil?

Het verschil tussen aankoopmakelaar en verkoopmakelaar is dat de aankoopmakelaar de koper helpt terwijl de verkoopmakelaar dit voor de verkoper doet.

 

 

Klanten beoordelen

9,3

Bekijk alle referenties

 

 

Partners in wonen:

 

 

Luister naar de Partners in wonen podcast!