Funda Groningen
Beoordeling: 9,1

WhatsApp ben-s.nlContact Boekholt 050 - 313 30 00

partners in wonen.

boekholt & partners makelaardij ben-s & partners makelaardij boekholt nieuwbouw specialist ben-s verhuur & beheer scherp financieel advies
logo website ben s

Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

Ga je een woning kopen of verkopen? Dan schakel je natuurlijk een makelaar in. Deze makelaar kan namens jou optreden als verkoopmakelaar of aankoopmakelaar. De meeste makelaars vervullen beide rollen, maar doen dat bij hetzelfde huis natuurlijk nooit tegelijkertijd. 

Wat doet de aankoopmakelaar

Als koper heb je vaak weinig ervaring bij het kopen van een huis, want je koopt nu eenmaal niet elke een huis. Om je voor een misstap te behoeden is er de aankoopmakelaar. Ook juridisch adviseert de aankoopmakelaar de koper.

Een aankoopmakelaar begeleid je bij het kopen van een huis terwijl de verkoopmakelaar je helpt bij het verkopen van jouw huis. De aankoopmakelaar komt dus op voor de koper en de verkoopmakelaar staat aan de kant van de verkoper. Zo ontstaat er evenwicht in kennis en ervaring.

ben s facebook starters

Startersdeal

Je eerste huis kopen is leuk, maar er komt ook veel op je af. Bezichtigen, bieden, een hypotheek regelen, noem maar op. Vraag jij je af welke stappen je moet ondernemen en wat je allemaal moet regelen voordat je eerste huis eindelijk van jou is? Wij helpen je graag op weg! 

Startersdeal

Wat doet de verkoopmakelaar

Het hele verkooptraject van jouw huis neemt de verkoopmakelaar voor zijn rekening. Een full-service makelaar regelt in principe alles voor je. Van een waardebepaling tot de overdracht bij de notaris. Het is gebruikelijk dat de aankoop- en verkoopmakelaar de onderhandelingen voeren. Is er een deal gesloten? Dan controleert de aankoopmakelaar de koopovereenkomst terwijl de verkoopmakelaar de overeenkomst opstelt.

Dus wat is het verschil?

Het verschil tussen aankoopmakelaar en verkoopmakelaar is dat de aankoopmakelaar de koper helpt terwijl de verkoopmakelaar dit voor de verkoper doet.

Aankoopmakelaar, wel of niet doen?

Partners in wonen

 

 

Partners

Wij zijn lid van:

nvm   logo funda

Beoordeling door klanten:
9,3/10 - 201 beoordelingen

Lees

Aankoopmakelaar, wel of niet?
4 stappen bij het verkopen van je huis
4 stappen bij het aankopen van een huis
Verschil tussen aankoop - en verkoopmakelaar
Je woning succesvol verkopen
Partners in wonen

Social

Bekijk ons op social media

ben s facebook  instagram

Bereken makelaarskosten

Contact

ben-s.nl & partners makelaardij
Suikerlaan 25
9743 DA  Groningen
Nederland

T: 050 - 313 30 00
makelaardij@ben-s.nl
WhatsApp ben-s.nl050 - 313 30 00

Sitemap