WhatsApp
WhatsApp
boekholt & partners makelaardijboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies
ben-s.nl & partners makelaardij

Veelgestelde vragen aan de makelaar

Lees hier de veelgestelde vragen aan onze makelaars. 

Wat kost een verkoopmakelaar?

Veel mensen die hun huis gaan verkopen komen erachter dat de tarieven van makelaars nogal kunnen verschillen. Wat is nu redelijk om aan een makelaar te betalen? Worden makelaars niet overbetaald voor hun diensten? De tarieven zijn vrij en daarom concurreren makelaars op dat punt met elkaar en is de hoogte van de courtage bespreekbaar. 

Bij ben-s.nl zijn we vanaf dag 1 transparant in de tarieven. We spreken van te voren een vast bedrag af, all in. Dus geen onverwachte kosten achteraf. Óf je bepaalt gewoon zelf je courtage, pas nadat je huis verkocht is. Zo kun je zelf bepalen hoeveel de makelaar 'waard' is geweest in het verkoopproces. 

We geven je de mogelijkheid te kiezen tussen 2 soorten verkoopcourtages: 

Maak een vrijblijvende afspraak met onze verkoopmakelaar om samen een vast tarief te bepalen. Het minimum is €2.625,- inclusief BTW

Bij makelaardij ben-s.nl kun je zelf bepalen hoeveel courtage je betaalt. Je kiest dan zelf een percentage tussen de 1,2% - 2,1% van de verkoopsom. 

Wat kost een aankoopmakelaar?

Wat kost een makelaar in Groningen? Een vraag die we als makelaars regelmatig krijgen. Transparantie is bij ben-s.nl al vanaf dag 1 een Unique Selling Point geweest. Op onze website vind je een overzicht van onze makelaarstarieven, all-in en dus geen onverwachte kosten. 

Wil je een van onze aankoopmakelaars inschakelen? Vast tarief: €2.495,- inclusief BTW (No Cure No Pay). In ons starterspakket zit aankoopbegeleiding (onbeperkt bezichtigen) én hypotheekadvies. Vast tarief: €4.250,- inclusief BTW. 

Hoeveel is mijn huis waard? 

Er zijn een aantal manieren om erachter te komen wat je huis waard is. Online rekentools van bijvoorbeeld Funda geven een schatting van de waarde van je huis. Je kunt de WOZ-waarde van je huis inzien via het WOZ-waardeloket. Om precies te weten wat je huis waard is en wat het oplevert bij verkoop laat je een makelaar bij je thuis langskomen. Bij ben-s.nl bieden we deze waardebepaling altijd gratis en vrijblijvend aan. 

Valt de makelaarscourtage onder de ‘kosten koper’?

Nee, deze courtage zit er niet in. Onder ‘kosten koper’ vallen:

Naast bovengenoemde kosten kunnen er notariskosten zijn voor het opmaken en inschrijven van de hypotheekakte. Indien de koper een aankoopmakelaar heeft ingeschakeld, dan komt de courtage voor deze aankoopmakelaar voor rekening van de koper. Deze worden over het algemeen verrekend via de eindafrekening die de notaris opmaakt. De kosten van de verkopende makelaar zijn voor rekening van de verkoper.

Hoeveel bieden op een huis? 

Om een doordacht bod te doen, bepaal je voor jezelf eerst de onderhandelingsruimte. Je stelt jouw ideale en jouw maximale prijs vast. Daarbij is het belangrijk om te weten wat de woning waard is. Een NVM-aankoopmakelaar kent de lokale huizenmarkt, heeft inzicht in de laatste prijsontwikkelingen en kan zo goed de reële waarde van een woning bepalen. Verder is het essentieel om goed na te denken over de voorwaarden die je aan je bod verbindt. Naast de prijs, kunnen deze voor de verkoper namelijk ook een doorslaggevende rol spelen bij het kiezen van het winnende bod.

Wil je je toch onderscheiden op basis van de prijs en overbieden, bedenk dan goed hoeveel je wilt en kunt overbieden op het huis. Dit brengt namelijk bepaalde risico’s met zich mee. Zo kun je het bedrag boven de vastgestelde waarde van de woning niet lenen. Dit moet je dus zelf financieren. En dalen de huisprijzen plotseling na aankoop? Dan komt je woning sneller onder water te staan.

Een NVM-aankoopmakelaar kan je helpen bij het bepalen van het beste bod en ondersteunen bij de onderhandelingen.

 

Klanten beoordelen

9,3

Bekijk alle referenties

 

 

Partners in wonen:

 

 

Luister naar de Partners in wonen podcast!